При много жени диагнозата маточни фиброзни тумори (миоми) се поставя по време на рутинен преглед при гинеколог. Те не са изпитвали притеснителни симптоми и поради това не е имало причина за специален преглед. Други забелязват симптомите, но с помощта на някои относително незначителни корекции в начина на живот продължават да водят живот, сходен с този преди поставянето на диагнозата. При малък процент обаче тежкото кървене, честото уриниране, хроничната болка и други симптоми, причинени от миомите, водят до значимо нарушение на активността, така че действително трябва да се направят промени. Понякога тези промени включват смяна на работата. За някои жени работата от вкъщи е най-удобното решение. Но как човек може да направи така, че тази корекция да бъде успешна както по отношение на баланса, така и по отношение на финансите?

Изборите

Когато планирате да преместите основната си работна платформа у дома, трябва да вземете редица решения. Вероятно най-безпроблемният преход, изискващ най-малко усилия от Ваша страна, е да говорите с ръководството на компанията, където работите понастоящем, за да Ви бъде позволено работите от вкъщи поне през по-голямата част от времето.

Често този избор (ако е възможен при Вас) изглежда като най-ефективното решение и от гледна точка на работодателя. Няма да е необходимо да намира и обучава нов служител, така че това е печеливша ситуация и за двете страни. Ако този вариант не е възможен, най-реалистичната възможност е да бъдете самоосигуряващо се лице и дори евентуално да смените сферата си на дейност.

Необходимо е поставяне на стабилни основи при процеса на организиране на работа от вкъщи. Първите стъпки са еднакви при хората, променящи работното си място от фирмата у дома, и при тези, започващи нова дейност. При ново начинание са необходими и допълнителни стъпки.

Бъдете подготвена, независимо от това какъв е Вашият избор.

Ако знаете какво да очаквате от работата от вкъщи, преди това действително да се случи, ще Ви бъде по-лесно да откриете потенциални проблеми. Ефективната, безпроблемна комуникация с работодателя или клиентите например е една от системите, които трябва да бъдат въведени, за да бъде работата от вкъщи успешна.

Много жени успяват успешно да преминат към работа от вкъщи. Въпреки че може да доведе до промяна на очакванията, работния график и дори заплатата, това е идеалното решение за много хора.

woman reading chilling coffee mind

Създаване на физическа и психологическа работна среда

Работата от вкъщи не се състои само в това да имате бюро и стол. Интернет връзката трябва да е достатъчно силна, за да бъде абсолютно надеждна. Също така, ако се отнася за Вас, не трябва да се ангажирате с грижи за децата. Планирайте деня си така, че да има отделен времеви интервал за домакинската работа, за да не се разсейвате с нея. Междинните хранения трябва да бъдат планирани и приготвени предварително. Работното време трябва да бъде работно време: дори ако работното Ви място е в ъгъла на хола, това е „офисът“ Ви за Х часове дневно и има работа за вършене.

Ако работата от вкъщи не е подходяща (за Вас, за Вашия работодател или за Вашата сфера на дейност), тогава извършването на по-голяма промяна може да е правилният път за вас.

Възможност № 2: ново начало

Да започнеш отначало не означава да започнеш от нула. При някои смели жени с инициативност, насоченост и положителна нагласа може да е уместно да се извърши цялостна промяна на кариерата. Въпреки че това може да звучи страшно, при разделянето на задачата на малки стъпки ситуацията определено е управляема.

Проучване относно потребностите на пазара

Възможно е настоящата Ви дейност, точно това, което сте правили от години, да е много търсена в момента, и ето Ви Вас, експертът! В такъв случай заслужавате огромни поздравления! За съжаление понастоящем не всяка сфера е в такава щастлива позиция. Погледнато по-оптимистично, този процес дава възможност за преоткриване на себе си, което иначе може никога да не се случи. Гледайте на това като на възможност – макар и по принуда – да намерите най-добрата си версия.

Бъдете предпазлива и прагматична

Хората, търсещи си работа от вкъщи, трябва да имат предвид, че ако нещо е твърде хубаво, за да е истина, вероятно не е истина. За съжаление в сферата на работата от вкъщи измамните предложения изобилстват. Всичко, което изисква голяма инвестиция на време или финанси от страна на служителя, преди да е получил плащане, определено трябва да бъде огромна червена лампа в съзнанието Ви. Задължително е да потърсите в Google всеки потенциален работодател.

Усвояване на нови умения

След като разберете какво се търси, сравнете това с настоящите си умения. Възможно е да има празнина, която трябва да бъде запълнена. Изборът варира от обикновени до сложни обучения, от безплатни обучения до обучение с високи такси, от бързи уроци до разширени курсове. Възможностите включват някое или комбинация от следните, но имайте предвид, че ще има период на опити и грешки, докато овладеете всяко умение след изучаването му.

  • Онлайн курсове
  • Обществени колежи
  • Местни бюра по труда
  • Видеа в YouTube
  • Договорка с опитен приятел за обучение

Как да рекламирате себе си

Работата не се появява спонтанно в пространството. Изграждането на име в обществеността изисква работа. Разработването на „асансьорно” представяне, активността в социалните медии, актуализирането на профила в LinkedIn и присъствието на мрежови събития са задължителни. Всички тези стъпки са задължителни, дори ако трябва да присъствате на тези събития виртуално (и засега това е във ваша полза, тъй като понастоящем всичко е виртуално!).

Само по себе си създаването на мрежа от професионални контакти е изкуство и не е лесно за всеки. То включва редица умения. За начало попитайте приятелите, семейството и съседите си за честно мнение относно това кои са силните и слабите Ви страни по отношение на тези умения. След това се захващайте за работа. Създаването на мрежа от професионални контакти е умение, което може и трябва да се подобри.

Работата от вкъщи може да бъде идеално решение за хората, страдащи от симптоми като болка, дискомфорт и обилно кървене, които измъчват жените с миома. Четете колкото е възможно повече, докато изграждате солидни умения и планове за успех. И, разбира се, пожелаваме на всички наши читатели отлично здраве.