Зимата започва! Докато по-хладното време и дейностите в снега са нещото, за което мнозина мечтаят, при някои жени, страдащи от симптоми на миома, студът може да обостри хроничната болка до степен да ги принуди почти да не напускат дома си.

Въпреки че може да е „по-лесно“ да бъдете близо до дома, трябва да се намери здравословен баланс по отношение на контрола на силното кървене, тъй като социалните взаимоотношения са жизненоважен фактор за доброто психично здраве.

Какво трябва да направи жената, когато е изправена пред ситуация, в която потенциално е в губеща позиция? Правете това, което жените правят от хилядолетия… бъдете креативна. Изберете едно или комбинация от предложенията, посочени по-долу, или ги използвайте като опорна точка за Ваши собствени идеи.

Трябва да Ви бъде топло – и на път

ко се нуждаете от топлина, вземете я със себе си. Понастоящем на пазара съществуват множество продукти освен надеждната стара бутилка с гореща вода, готови да Ви служат при простички приключения. Има различни възможности – от електрически възглавници до загряващи пластири за еднократна употреба, торбички с гел за многократна употреба и дори загряващи колани. Разберете какво е подходящо за Вас и се запасете. Въпреки че може да не Ви харесва да карате ски или кънки на лед, поставянето на отметка в квадратчето „затопляне“ разширява списъка с възможности за общуване извън дома Ви.

Посрещайте гости

Ако не само студът, но и силното кървене Ви причинява дискомфорт – при определен процент от жените дори най-добре изготвените планове за контрол на кървенето не са достатъчно ефективни – превърнете дома си в място за общуване. Ако не можете да отидете на парти, нека партито дойде при Вас!

Ето някои идеи:

Делегиране

Има нещо много специално в СПА вечер с момичетата.  Поканете няколко приятелки и следвайте нашите съвети за да направите тази вечер страхотна, което дава невероятно женско самочувствие.

Йога

Поставете няколко удобни постелки на пода, намерете в YouTube видео, отговарящо на нивото Ви и опитайте йога. Освен забавление с групата, допълнителен бонус от това събитие е, че може дори да Ви помогне за справяне с хроничната болка която може да изпитвате като симптом на миома.

Справяне с храната

Ако поклащате глава, казвайки „Не, не мога да посрещам гости“, нека помислим защо. В 9 от 10 случая осигуряването на храна изглежда натоварващо. И ако Вие сте домакинята, храната е Ваша отговорност, нали?

Не позволявайте страхът от осигуряването на храната да Ви попречи да бъдете идеалната домакиня. Ето три начина да се справите с този проблем.

Доставка до дома

Ако бюджетът позволява, защо да не поръчате доставка на готова за консумация храна? Въпреки че не е достъпно във всички области, улесняването на живота чрез готова храна е нарастваща тенденция поръчването на храна по телефона става възможно на все повече и повече места. Не става въпрос за нездравословно бързо хранене; много услуги предоставят здравословни, дори домашно приготвени ястия! За семейства със здравословни проблеми тази услуга може да бъде истински спасител.

Участие на всички гости в осигуряването на храна

Поканете приятели и накарайте всеки да донесе ястие. За да избегнете допълнителни главоболия и напрежение,осигурете неувреждащи околната среда съдове за еднократна употреба.

Парти без храна

Вярвате или не, сложно приготвената храна не е задължителен елемент на всяко събиране. Помислете за леки хапвания, които са лесни за купуване или приготвяне. Пробвайте да организирате вечер с игри и пуканки – или да слушате любима музика, докато пиете горещо какао. Достатъчно е да е уютно и забавно. Важното е да се срещате с приятелите и семейството си и да се наслаждавате на времето, прекарано заедно.

Общувайте!

Когато става въпрос за общуване, мястото, дейностите и храната са допълнения. Единствената задължителна дейност е да общувате и да се наслаждавате на компанията на другите.

Инвестирайки в социалния си живот, Вие подобрявате физическото и психическото си здраве – това не е малко постижение за жена, страдаща от миома. Приятелите са светлината в нашия свят и, здрави или не, всички имаме нужда от някого, на когото да разчитаме.