Мода и миоми – Не позволявайте на миомите да Ви попречат да се чувствате уверени в начина си на обличане. Топ стилист ще Ви съветва как да постигнете това…


Когато страдате от миома ежедневното облекло може да бъде трудна задача. Силното менструално кървене, болката и уголеменият корем могат да направят дори съставянето на най-обикновен тоалет мъчителна борба. И това без да взимате предвид изключителната неувереност, от която също страдат много жени.

Мнозина се чудят какъв е смисълът да изглеждат добре за работа или за специален повод, когато може да прокървят през хигиенните материали или не могат да закопчаят без усилие долните копчета на красива блуза. Носенето на спортен панталон или широк клин и удобно горнище изглежда далеч по-добър вариант, нали?

„Грешка!”, казва топ стилистката Сюзън Бърни от Coatanger, която вярва, че криенето не е отговорът. „Ако срамежливо страните от света, ще се почувствате само по-зле“ казва Сюзън. „Жените, страдащи от миоми, също могат да изглеждат и да се чувстват страхотно, ако следват няколко прости модни правила. Няма повече да отказвате покани, защото нямате какво да облечете!”

Сюзън вярва, че купуването на тоалети за ежедневието или за специален повод все пак може да бъде забавно. „Най-важното е да се отпуснете” казва тя. „Не бързайте, когато пазарувате – отделете си два часа време, за да можете да се забавлявате, без да сте стресирана. Не се обезкуражавайте, ако първите наколко тоалета, които премерите, не са подходящи. Определено има нещо, в което ще изглеждате добре и ще се чувствате комфортно.”

Постоянство е основното, когато става въпрос за пазаруване!

Когато става въпрос за избор и носене на дрехи, има редица трикове и съвети, които жените могат да използват, за да прикрият подуването, да отвлекат вниманието от „проблемните“ области и да повишат увереността си. „Жените, страдащи от миоми, искат да се чувстват комфортно и сигурно, но също така искат да бъдат стилни“, казва Сюзън. „Основното нещо, което трябва да обмислите, е многопластовото облекло – то може да прикрие подут корем, а също и всякакви инциденти, които биха могли да възникнат със санитарни-хигиенните материали.“

„Шаловете също са чудесни за прикриване на подут корем, a също и роклите с дипли в предната долна част и жилетките със сложен дизайн.“

Най-добрият съвет на Сюзън за отвличане на вниманието от проблемните зони е да изберете подходящи цветове. „Цветните дрехи веднага ще Ви накарат да се почувствате по-привлекателна и уверена“, казва тя.

Друг съвет на Сюзън за отвличане на вниманието от корема Ви е да покажете част от рамото си. „Къса рокля с едно рамо или блуза с паднало рамо например биха били идеални за вечерно събитие или специален повод“ добавя тя. „В онези случаи, в които искате да изглеждате по-бляскаво, помислете за привличаща вниманието огърлица, за да отвлечете вниманието от корема към други области.“

Имайки предвид силното кървене, повечето жени, страдащи от миоми, разбираемо предпочитат да носят панталон. „Потърсете чифт панталони от лек плат и ги носете с горнище с украшения“, съветва Сюзън, „и изберете дънки тип „boyfriend” за максимален комфорт и модерна визия.”

„Винаги избирайте меки, естествени материи и си придайте по-модерна визия, като носите блейзър с пола.”

Не на последно място в съветите на Сюзън за модна увереност от главата до петите са обувките. „Важно е обувките да са удобни и да се чувствате секси – обувките на платформа са най-лесни за ходене, ако искате комфорт и височина“ казва тя.

„Преди всичко е важно да експериментирате с нови цветове и стилове. Пробването на нови неща не струва нищо и ще Ви накара да почувствате невероятно чувство на увереност и сексапил“ казва Сюзън.

Не забравяйте, че обличането по начин, който Ви кара да се чувствате доволна от себе си, ще промени начина, по който гледате на света около вас. Ако имате нужда от малко повече помощ, посетете www.coathanger.net или изпратете имейл на info@coathanger.net Помощта е на един клик разстоение!